Frostpunk 2, STALKER 2 та інші: які ігри отримають українську локацію вже у 2024 році (відео)

Українська локація стала надзвичайно популярною у багатьох відомих комп'ютерних іграх
Frostpunk 2, STALKER 2 та інші: які ігри отримають українську локацію вже у 2024 році (відео)
STALKER 2
25 Червня 2024, 13:46
читать на русском

Українська локалізація у відеоіграх переживає свої найкращі часи – це стосується як невеликих інді-тайтлів, так і проєктів світового масштабу. Чого тільки варта наявність українського перекладу в Baldur's Gate III, сценарій якої містить приблизно 2 мільйони слів.  І у найближчі роки ця тенденція лише продовжить посилюватися.

Видання УНІАН пройшлося по "вішлісту" Steam і зробили добірку найбажаніших ігор 2024 року, для яких підтверджена українська локалізація. Серед них знайдено багато несподіваних і дуже популярних назв.

Frostpunk 2 (25 червня).

Без перебільшень, одна з головних ігор цього літа і продовження популярної стратегії в жанрі постапокаліпсису. Журналісти у своїх превью називають тайтл масштабним, суворим і навіть жорстоким, але водночас надзвичайно захопливим і багато в чому несхожим на оригінал.

STALKER 2: Heart of Chornobyl (5 вересня).

Звісно, у грі від українських творців за замовчуванням має бути локалізація на рідну мову. А ще буде вибір між українським та англійським озвученням.

Журналісти, які пограли в прев'ю-версію, кажуть, що за духом STALKER 2 – це на 100% Сталкер, і ті, хто фанатів від оригінальної трилогії GSC, "почуватимуться як удома".

Warhammer 40,000: Space Marine 2 (9 вересня).

Сиквел недооціненого екшену часів PS3 і Xbox 360. Розробники обіцяють, що друга частина буде "набагато епічнішою" за оригінал в усьому, але особливо в плані геймплея, щоб гравці відчули себе "бійцями, що несуть смерть".

Sillent Hill 2 (8 жовтня).

Оновлена версія культового психологічного хоррора. Анонс зустріли доволі прохолодно, проте нова демонстрація нібито повернула фанатам оптимізм: графіку підтягнули, крім того, зробили акцент на тумані – знаменитій і впізнаваній фішці гри.

Tiny Glade (3-й квартал 2024).

Розслабляючий симулятор будівництва фентезі сіл і замків. За кількістю додавань до списку бажань Steam вона посідає шосте місце, а поки можна зіграти в безкоштовну демку.

Kingdom Come: Deliverance II (колись у 2024).

Загалом, показовий момент. Розробники з чеської студії Warhorse заморочилися і додали український переклад в першу частину через багато років після релізу, а сиквел вийде відразу перекладений.

Автори називають гру "ідеальним сиквелом", у якому реалізують усі ідеї, відкинуті під час роботи над оригіналом через брак бюджету та досвіду.

The Alters (колись у 2024).

Перспективний виживач з упором на сюжет від авторів This War of Mine і Frostpunk. У грі буде десять тисяч рядків повністю озвучених і анімованих діалогів, тому український переклад буде дуже доречним.

Hades 2 (ранній доступ).

 Уже зараз, за словами розробників, контенту в цій версії гри більше, ніж у всій оригінальній Hades, що вийшла у 2020. У Steam у проєкта 94% позитивних відгуків. Повноцінний реліз обіцяють наприкінці року.

Нагадаємо, видавець безкоштовних мобільних ігор Voodoo придбав соціальну платформу BeReal за 500 млн євро. BeReal здобув популярність у 2022 році завдяки концепції "спонтанної автентичності", тепер належить французькій компанії Voodoo, яка має на меті перетворити платформу на знакову соціальну мережу.

Читайте також