Голова Нацбанку відбув до США на перемовини з МВФ

Шевченко перебуватиме в Америці до 13 листопада
8 Листопада, 21:21

Голова Національного банку України Кирило Шевченко відбув з офіційним робочим візитом до Вашингтону. Про це повідомляє пресслужба НБУ на своїй сторінці у Facebook.

Мета візиту – обговорення стану та перспектив співпраці України з міжнародними партнерами.

У межах візиту заплановані зустрічі з керівництвом Міжнародного валютного фонду, Світового банку, Міжнародної фінансової корпорації (IFC), - зазначено у повідомленні.

Відомо, що голова Національного банку буде перебувати у США упродовж 8-13 листопада.

Читайте також

Нагадаємо, до кінця 2021 року Україна розраховує отримати 700 мільйонів доларів США в рамках чинної програми "Стенд-бай".

У жовтні Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що через рішення КСУ про антиконституційність статті про кримінальну відповідальність за умисне неподання декларацій Україна ризикує втратити як уже погоджене фінансування, так і кошти на продовження чинних програм.

У той же час, міністерство фінансів очікує до кінця цього року отримати транш від Міжнародного валютного фонду у межах чинної програми Стенд-бай, оскільки Україна вже виконала 4 структурні маяки програми із 10.