Кабмін створив робочу групу для переговорів з МВФ

Головою міжвідомчої робочої групи стане Юрій Буца
Кабмін створив робочу групу для переговорів з МВФ
Міжнародний валютний фонд
21 Жовтня 2020, 19:31
читать на русском

Кабінет Міністрів України створив міжвідомчу робочу групу з питань координації переговорного процесу з Міжнародним валютним фондом.

Міжвідомча робоча група – це тимчасовий консультативно-дорадчий орган Кабінету Міністрів України, який утворений з метою виконання зобов’язань Української сторони в рамках програми "Стенд-бай", - повідомляє пресслужба Кабміну.

Україна виконує структурні маяки в рамках спільної з МВФ програми "Стенд-бай". Відповідно до графіку, в червні було затверджено Плани по скороченню NPL державних банків. Також в червні було спрощено процедуру зміни постачальників газу для побутових споживачів. У вересні ми прийняли необхідне законодавство для роботи ДПС та Держмитслужби в якості єдиної юридичної особи. НКРЕКП було прийнято рішення про встановлення тарифів на опалення, органи місцевого самоврядування майже завершили встановлювати свої тарифи, - зауважив заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук.

Читайте також

Головою міжвідомчої робочої групи стане Урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца.

Крім того, до складу Групи зі сторони Мінфіну також увійдуть заступник Міністра фінансів з питань європейської інтеграції Юрій Драганчук, на якого покладені обов’язки заступника голови Групи, радник Міністра фінансів Юлія Пашко, а також начальник відділу співробітництва з МВФ Управління міжнародного співробітництва Міністерства фінансів Дмитро Манцуров - секретар Робочої групи.

Нагадаємо, до кінця 2021 року Україна розраховує отримати 700 мільйонів доларів США в рамках чинної програми "Стенд-бай".

Читайте також

16 жовтня радник президента України з питань економіки Олег Устенко повідомив, чому країна досі не отримала наступний транш від Міжнародного валютного фонду.

За його словами, Україна досі не отримала транш, тому що є ціла низка технічних проблем, які необхідно вирішити, в тому числі тих, що стосуються державного бюджету на наступний рік.