Україна виконала 4 структурні маяки програми МВФ із 10: чи буде новий транш

У Мінфіні роблять все можливе, щоб отримати кошти
Україна виконала 4 структурні маяки програми МВФ із 10: чи буде новий транш
Міжнародний валютний фонд (фото з відкритих джерел)
6 Листопада 2020, 15:42
читать на русском

Міністерство фінансів очікує до кінця цього року отримати транш від Міжнародного валютного фонду у межах чинної програми Стенд-бай, оскільки Україна вже виконала 4 структурні маяки програми із 10.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю порталу "Мінфін".

Є сподівання, що ми отримаємо кошти ще у 2020-му, принаймні ми робимо все для цього можливе, - сказав Марченко.

Міністр зазначив, що Україна вже виконала 4 структурні маяки програми, і виконання ще двох - на фінальній стадії.

Ми вже виконали чотири із десяти структурних маяків Меморандуму з МВФ. Проведено роботу зі скорочення непрацюючих кредитів. Приміром, у вересні частка проблемних кредитів (NPL) у банківському секторі зменшилась з 48% до 45,6%, - сказав він.

Читайте також

Марченко додав, що нарешті запустили ринок газу для приватних споживачів, які тепер можуть самостійно обирати постачальника газу.

Виконані завдання з реформування митниці і податкової - створені єдині юридичні особи, вдосконалено статут НАК "Нафтогаз" і внесені зміни в положення, яким регулювалися заробітні плати наглядових рад і правлінь державних компаній. Це, до речі, було одним із проблемних питань, і зараз воно знято (прийнято постанову КМУ від 26 жовтня 2020 року № 996 "Деякі питання оплати праці керівників, членів виконавчих органів та винагороди членів наглядових рад суб’єктів господарювання державного сектору економіки"), - наголосив міністр.

Політик додав, що виконання ще двох структурних маяків уже на фінальній стадії.

Читайте також

Нагадаємо, що міністр фінансів Сергій Марченко заявляв, що через рішення КСУ про антиконституційність статті про кримінальну відповідальність за умисне неподання декларацій Україна ризикує втратити як уже погоджене фінансування, так і кошти на продовження чинних програм.

1