Головред Mind.UA та ексчиновник ЛОДА розкрадали гуманітарку на мільйони гривень (фото, відео)

Важливо
Чоловіки привласнювали пожертви благодійників, які призначались на допомогу армії
Важливо
6 Травня, 13:50 1152

У Львівській області затримали підозрюваних у розкраданні гуманітарної допомоги. За інформацією ЗМІ, йдеться про колишнього чиновника ЛОДА та президента інвестиційної компанії Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Про це повідомила пресслужба управління Служби безпеки України у Львівській області.

Виявлено, що організатори-мародери вводили в оману керівників однієї з громадських організацій і привласнювали благодійні пожертви, які призначались для ЗСУ.

Схему організували двоє мешканців регіону. Один з них - президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання. Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші, - йдеться у повідомленні СБУ.

Правоохоронці встановили, що чоловіки не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, ніби то, на рахунки громадської організації, як допомога для ЗСУ. Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення.

Ділків затримано "на гарячому" під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.

Як повідомило видання Твоє Місто із посиланням на власні джерела в СБУ, йдеться про колишнього чиновника Львівської обласної державної організації, президента інвестиційної компанії Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Під час обшуків правоохоронці виявили склад з великою кількістю військової амуніції "на мільйони гривень". Наразі перевіряють якість товарів, щоб передати їх військовослужбовцям.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру за ч.3 ст.201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів спростив проходження гуманітарної допомоги із закордону.

Читайте також