Головред Mind.UA та ексчиновник ЛОДА розкрадали гуманітарку на мільйони гривень (фото, відео)

Чоловіки привласнювали пожертви благодійників, які призначались на допомогу армії
Важливо
Головред Mind.UA та ексчиновник ЛОДА розкрадали гуманітарку на мільйони гривень (фото, відео)
Фото: t.me/insiderUKR
6 Травня 2022, 13:50
читать на русском

У Львівській області затримали підозрюваних у розкраданні гуманітарної допомоги. За інформацією ЗМІ, йдеться про колишнього чиновника ЛОДА та президента інвестиційної компанії Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Про це повідомила пресслужба управління Служби безпеки України у Львівській області.

Виявлено, що організатори-мародери вводили в оману керівників однієї з громадських організацій і привласнювали благодійні пожертви, які призначались для ЗСУ.

Схему організували двоє мешканців регіону. Один з них - президент інвестиційної компанії, а інший є головним редактором інформаційного видання. Військове спорядження та іншу гумдопомогу, що призначалась для потреб армії та військових формувань України, вони продавали за чималі гроші, - йдеться у повідомленні СБУ.

Правоохоронці встановили, що чоловіки не лише торгували амуніцією, а й привласнювали пожертви благодійників, які надходили, ніби то, на рахунки громадської організації, як допомога для ЗСУ. Далі через банківські відділення та термінали вони виводили кошти з цих рахунків для власного збагачення.

Ділків затримано "на гарячому" під час продажу партії військового спорядження на суму 550 тисяч гривень.

Як повідомило видання Твоє Місто із посиланням на власні джерела в СБУ, йдеться про колишнього чиновника Львівської обласної державної організації, президента інвестиційної компанії Романа Матиса і головного редактора видання Mind.UA Євгена Шпитка.

Під час обшуків правоохоронці виявили склад з великою кількістю військової амуніції "на мільйони гривень". Наразі перевіряють якість товарів, щоб передати їх військовослужбовцям.

Вирішується питання щодо повідомлення зловмисниками про підозру за ч.3 ст.201-2 України (незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги, благодійних пожертв або безоплатної допомоги) та обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів спростив проходження гуманітарної допомоги із закордону.

Читайте також

1