Гроші, виділені на онкохворих, уряд віддав на інші проєкти

Важливо
На такий крок уряд пішов, бо МОЗ не встиг вчасно освоїти кошти
Важливо
27 Жовтня, 15:29 482

Понад 104 мільйони гривень, які було передбачено на програму Міністерства охорони здоров'я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, уряд передав на інші проєкти, тому що МОЗ не встигло її реалізувати.

Як повідомила "Суспільному" речниця прем'єр-міністра Дениса Шмигаля Вікторія Пода, на такий крок пішли, бо "було розуміння, що МОЗ цього року не встигне ці кошти освоїти".

Мова йде не про те, що ми забрали кошти, а про те, що ми навпаки зберегли цю програму шляхом її перенесення на наступний рік. Тому що цього року Міністерство охорони здоров'я не встигало її виконати і кошти просто б "згоріли", - сказала Пода.

За її словами, перерозподіляли усі кошти за ініціативи МОЗ та відповідно до подання Міністерства економіки.

Виділяли тим, кому ці кошти необхідні, щоб цього року вони були використані, а не просто лежали на рахунках, - додала речниця Шмигаля.

Читайте також

Як зазначається у розпорядженні уряду, загалом за цією бюджетною програмою перерозподілили 104,752 млн гривень.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планує збільшити тариф на діагностику, хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями або підозрою на новоутворення до 60 тисяч гривень. Нині для дорослих він складає майже 18 тисяч гривень, а для дітей 30 тисяч.