Гроші, виділені на онкохворих, уряд віддав на інші проєкти

На такий крок уряд пішов, бо МОЗ не встиг вчасно освоїти кошти
Важливо
Гроші, виділені на онкохворих, уряд віддав на інші проєкти
Кабінет міністрів України (фото: Парламент UA)
27 Жовтня 2020, 15:29
читать на русском

Понад 104 мільйони гривень, які було передбачено на програму Міністерства охорони здоров'я з удосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань, уряд передав на інші проєкти, тому що МОЗ не встигло її реалізувати.

Як повідомила "Суспільному" речниця прем'єр-міністра Дениса Шмигаля Вікторія Пода, на такий крок пішли, бо "було розуміння, що МОЗ цього року не встигне ці кошти освоїти".

Мова йде не про те, що ми забрали кошти, а про те, що ми навпаки зберегли цю програму шляхом її перенесення на наступний рік. Тому що цього року Міністерство охорони здоров'я не встигало її виконати і кошти просто б "згоріли", - сказала Пода.

За її словами, перерозподіляли усі кошти за ініціативи МОЗ та відповідно до подання Міністерства економіки.

Виділяли тим, кому ці кошти необхідні, щоб цього року вони були використані, а не просто лежали на рахунках, - додала речниця Шмигаля.

Читайте також

Як зазначається у розпорядженні уряду, загалом за цією бюджетною програмою перерозподілили 104,752 млн гривень.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я планує збільшити тариф на діагностику, хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями або підозрою на новоутворення до 60 тисяч гривень. Нині для дорослих він складає майже 18 тисяч гривень, а для дітей 30 тисяч.

1