Медичним закладам перерахували більше 5 млрд гривень - Степанов

Медикам уже виплачено 2,234 млрд грн доплат
Медичним закладам перерахували більше 5 млрд гривень - Степанов
голова МОЗ Максим Степанов (фото: УНІАН)
20 Жовтня 2020, 15:10
читать на русском
Медичним закладам, які лікують хворих на COVID-19, станом на 16 жовтня перерахували 5,464 млрд гривень.

Про це заявив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов під час виступу в парламенті.

Станом на 16 жовтня медичним закладам, які лікують хворих на COVID-19, Національна служба здоров’я перерахувала 5,464 млрд гривень. Майже 6 млрд гривень направлено на здійснення доплат до заробітної плати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоровʼя. Ці доплати розпочалися з 1 вересня 2020 року, - зазначив він.

Степанов також додав, що медикам уже виплачено 2,234 млрд грн доплат. Решта фінансування передбачено для виплат медичним працівникам до кінця року. Окрім того, МОЗ направило 911 млн грн для забезпечення готовності та реагування лабораторних підрозділів Міністерства охорони здоров’я. Також Міністерством вже погоджено закупівлю 54 комп’ютерних томографів для лікарень на суму 774 млн грн. До кінця року буде закуплено ще 107 комп’ютерних томографів.

Читайте також

За словами міністра, МОЗ також спрямувало 572 млн грн в регіони для забезпечення подачі кисню до ліжкового фонду закладів охорони здоров’я. Крім цього, вже закуплено та доставлено до лікувальних закладів майже 6 млн одиниць засобів індивідуального захисту. Ще 11 млн одиниць доставлять до кінця року.

Нагадаємо, раніше голова Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов  заявив, що фахівці розробили план реагування на чотири рівні небезпеки через коронавірус.

1