В Україні розробили план чотирьох рівнів небезпеки через COVID-19

Україна зараз на першому рівні - Cтепанов
Головне
В Україні розробили план чотирьох рівнів небезпеки через COVID-19
Коронавірус фото: pexels
20 Жовтня 2020, 13:31
читать на русском

Голова Міністерства охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що фахівці розробили план реагування на чотири рівні небезпеки через коронавірус.

Про це він повідомив під час засідання Ради.

Цей план забезпечує надання медичної допомоги всім, хто її потребує. Україна зараз на першому рівні.

Ми розробили детальний план, що враховує спроможність системи охорони здоров’я і визначає алгоритм дій відповідно до чотирьох рівнів небезпеки, - заявив він.

Перший рівень, в якому українці зараз, передбачає щоденну кількість випадків COVID-19 в межах 5-7 тисяч.

Таке навантаження система охорони здоров’я здатна витримувати, а ще 6 місяців тому, навіть три місяці тому, таке було неможливо, - зазначив він.

Другий рівень - заповнення ліжок фонду буде складати близько 70% в цілому по країні. Також орієнтовна кількість хворих з підтвердженими випадками по країні складає 8-10 тисяч.

На цьому рівні ми можемо опинитися в найближчі тижні. В такому випадку ми збільшимо, як я казав раніше, кількість ліжок у закладах охорони здоров’я на 30% від усього ліжкового фонду. Це 52 тисячі ліжок, - заявив міністр.

Читайте також

Третій рівень - коли кількість хворих з підтвердженими випадками коронавірусу буде складати від 11 до 15 тисяч на добу, а наповненість ліжок по всій країні буде складати не менше 85%.

Тут додатково до заходів другого рівня ми будемо забезпечувати введення жорстких карантинних обмежень в країні з застосуванням повного переліку обмежень червоного рівня епідемічної небезпеки, - заявив він.

Зокрема, буде розпочата мобілізація всіх медпрацівників та інших категорій працівників, організована робота відомчих закладів для цивільного населення, а також забезпечено роботу польових шпиталів.

Читайте також

Четвертий рівень - це коли ресурси системи охорони здоров’я вичерпані, а щоденна кількість випадків буде близько 20 тисяч хворих.

Тут ми будемо змушені запроваджувати активацію протоколу медичного сортування з пріоритетом надання медичної допомоги, - сказав Степанов.

Нагадаємо, сьогодні, 20 жовтня, в Україні виявили 113 летальних випадків від ускладнень викликаних коронавірусною інфекцією COVID-19 за добу.