Для боротьби з COVID-19 будуть залучати студентів-медиків - МОЗ

Робота студентів та інтернів може бути виключно під керівництвом лікаря
Важливо
Для боротьби з COVID-19 будуть залучати студентів-медиків - МОЗ
Коронавірус (фото: pexels)
18 Жовтня 2020, 08:00
читать на русском

У разі необхідності для боротьби з коронавірусом будуть залучати студентів-медиків і лікарів-інтернів, які зможуть працювати під наглядом лікарів.

Про це заявив міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу.

У нас є дійсно напружена ситуація з кількістю людей, які госпіталізуються. Зрозуміло, що у нас збільшується навантаження на лікарів. Ми розглядаємо таку можливість залучення студентів для боротьби з коронавірусом, і у нас є чітке розуміння, яким чином і як саме ми можемо залучати або лікарів-інтернів та студентів 5-6 курсу, - сказав він.

Читайте також

Глава МОЗ додав, що робота студентів та інтернів може бути виключно під керівництвом лікаря.

Іншим способом це неможливо, оскільки тільки лікар-фахівець може надавати медичну допомогу самостійно, - підкреслив Степанов.

Нагадамо, що головний санітарний лікар України Віктор Ляшко заявив, що епідситуація в Україні неспокійна, спостерігається зростання кількості випадків захворювання на коронавірус, і це є загрозливою ситуацією, яка спонукає переглядати протиепідемічні заходи.

Для хворих на коронавірус в Україні відведено 35 тисяч лікарняних ліжок. Максимальна кількість ліжок, які можуть відвести для пацієнтів з COVID-19 - це 52 тисячі.