ГУР провели унікальну операцію та встановили контроль над "Вишками Бойка"

Головне
Україна повернула нафтовидобувні платформи біля берегів Криму
Головне
11 Вересня, 16:09

Бійці виконують дедалі більше операцій біля тимчасово окупованого Криму. 11 вересня 2023 року, стало відомо, що Україна повернула під контроль так звані вишки Бойка.

Про це повідомили у ГУР.

"Унікальну операцію зі встановлення контролю над "Вишками Бойка" провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і СПБУ "Сиваш", - йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС "Неву", що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

Під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити, повідомили в ГУР.

"Вишки Бойка" — це бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі. РФ окупувала їх у 2015 році. З початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях, зокрема, як вертолітні майданчики й для розміщення засобів РЛС.

Читайте також