Вибухи на Кримському мосту: провокація росії чи спецоперація України: що відомо

Внаслідок вибухів зупинено рух транспорту на мосту та Керченську поромну переправу
Головне
Вибухи на Кримському мосту: провокація росії чи спецоперація України: що відомо
17 Липня 2023, 08:39
читать на русском

Сьогодні вночі, близько 4 ранку за київським часом, на Кримському мості пролунали вибухи, внаслідок яких загинули двоє людей.

Про це у Telegram повідомив губернатор Білгородської області РФ В'ячеслав Гладков.

Про загибель двох людей повідомлялося у перші хвилини після вибухів із посиланням на очевидців. Через 2 години загибель чоловіка та жінки, а також поранення їхньої доньки підтвердив чиновник.

Повідомляється, що у машині, яка постраждала внаслідок вибуху, перебували мешканці Нового Осколу Білгородської області РФ.

Нині біля мосту гігантські пробки.

Рух залізничного та автомобільного транспорту мостом зупинено. Також зупинено поромну переправу.

Путіна вже сповістили про НП на мосту, очікується екстрене засідання Ради безпеки.

На мосту після вибуху впали два прольоти.

Через пошкодження Кримського мосту російські окупанти можуть зіткнутися з проблемами із логістикою.

На інцидент вже відреагував представник ГУР Міноборони Андрій Юсов.

"Зараз весь світ бачить багато кілометрові затори і порушення мостових конструкцій. Що стосується додаткових коментарів причин цього - ми не коментуємо. Можна лише процитувати слова керівника ГУР МОУ Кирила Буданова про те, що "Кримський міст - конструкція там зайва"", - сказав він у коментарі "Суспільному".

Він вказав, що через руйнування секції моста, у росіян виникнуть проблеми з логістикою.

"Оскільки півострів використовується росіянами як великий логістичний хаб для переміщення сил і засобів в глиб території України. Звичайно, будь-які логістичні проблеми - це додаткові ускладнення для окупантів, які створюють потенційні переваги для українських Сил оборони", - сказав Юсов.

Тим часом в ОК "Південь" вважають, що інцидент на Кримському мосту може бути провокацією окупантів.

"Характерним є те, що за такого зосередження корабельного угруповання в даному районі та загальної напруги на тлі питання щодо пролонгації "зернової угоди", створення подібних провокацій, про які дуже голосно відразу рапортує окупаційна влада Криму, є типовим способом вирішення подібних питань з боку окупаційної влади Криму та взагалі країни-агресора", - сказала спікер ОК "Південь" Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону.

Тим часом джерела РБК-Україна в СБУ повідомили, що атака на міст була спецоперацією Військово-морських сил ЗСУ та Служби безпеки.

Читайте також

1