Hamster Kombat "дружить" з Такером Карсоном і Дональдом Трампом: нові подробиці про скандальну гру

Сервер Hamster Kombat розміщено у Москві
Hamster Kombat "дружить" з Такером Карсоном і Дональдом Трампом: нові подробиці про скандальну гру
Hamster Kombat
1 Червня 2024, 19:48
читать на русском

У мережі спливли нові цікаві подробиці про гучну в Telegram останнім часом гру Hamster Kombat, де потрібно тикати і отримувати монети.

Приєднатися до гри

Так, при відкритті карт можна побачити знайоме ім'я — Такер Карлсон. Той самий, який брав інтерв'ю у Путіна і заявляв: «Україні не перемогти — весь світ це вже зрозумів» і став ведучим на російському телебаченні.

Ще на одній картці розміщено посилання, яке веде до ютуб-каналу Дональда Трампа, де розміщено його передвиборчу агітацію.

Технічна частина: сервер розміщено у Москві.

Нагадаємо, одним із нових трендів у сучасної молоді стала гра Hamster Combat . На перший погляд, це звичайна гра, де при натисканні по екрану користувачі отримують криптовалюту. Проте за цим трендом приховані небезпечні аспекти, які мають знати українці. Виявилося, що ця гра належить російським розробникам та перебуває на російському ІР, що створює потенційні загрози українським користувачам.

Однією з головних причин стрімкого зростання популярності Hamster Combat серед українців стало поширення інформації про гру через соціальні мережі Instagram, Tik Tok та Telegram. Чимало українців активно діляться посиланнями на гру, розповідаючи про можливість легкого заробітку.

Hamster Combat – це проста клікер-гра, де гравці керують віртуальними хом'яками, виконуючи різні дії, щоб заробити внутрішню валюту, яку можна обміняти на криптовалюту. Гра швидко набрала популярності завдяки своїй простоті та обіцянкам легкого заробітку.

Російські компанії зобов'язані зберігати дані користувачів біля Росії і надавати їх державним органам на запит. Це означає, що особисті дані українських користувачів можуть використовуватись для невідомих цілей. А також використовуючи такі програми, користувачі можуть опосередковано підтримувати російську економіку та ІТ-сектор, що в умовах війни є неприйнятним для українців.