Хмельницький чиновник, якого затримала СБУ, отримав від міської влади "халявну" квартиру

Квартиру у новобудові зрадник отримав у середині липня 2023 року
Хмельницький чиновник, якого затримала СБУ, отримав від міської влади "халявну" квартиру
Хмельницький чиновник, підозрюваний у роботі на ФСБ, отримав від влади квартиру
17 Червня 2024, 08:23
читать на русском

Начальник відділу програмного забезпечення управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Руслан Бітюков, якого підозрюють у державній зраді, отримав квартиру від місцевої влади під час війни.

Про це повідомляє «Главком» із посиланням на державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

Житло площею 34,4 кв. м у житловому комплексі «Містечко північне» Бітюков отримав у середині липня 2023 року. Ключі від квартири йому та ще шести працівникам управління вручив міський голова Хмельницького Олександр Симчишин.

«Ці люди давно і серйозно працюють, допомагали у ліквідації наслідків терористичних атак», – зазначив Симчишин, пояснюючи вибір отримувачів житла.

Бітюков став власником нерухомості у середині липня 2023 року

Бітюков став власником нерухомості у середині липня 2023 року

Декларація чиновника

Декларація чиновника

За даними джерел «Главкома» у правоохоронних органах, Бітюков привернув увагу СБУ ще восени 2022 року через підозрілі контакти та переписки. 14 червня 2024 року його затримали «на гарячому», коли він намагався передати розвіддані куратору ФСБ прямо зі свого робочого кабінету. Чиновник збирав інформацію про дислокацію українських військових, підрозділи СБУ та Сил спеціальних операцій, а також про виробництво безпілотників.

Як виявилося, Руслан Бітюков потрапив у поле зору ФСБ ще під час навчання в Московському технічному університеті імені Баумана у 90-х роках. Після початку повномасштабного вторгнення його завербував кадровий співробітник ФСБ, і вони підтримували зв'язок через анонімні месенджери.

На основі зібраних доказів Бітюкову пред'явили підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Наразі він перебуває під вартою і йому загрожує довічне ув'язнення.

Міський голова Хмельницького Олександр Симчишин прокоментував ситуацію: «Мені дуже хотілося, щоб ця істота отримала по заслугам… Ми розуміємо, що міська рада є об'єктом стеження, особливо з огляду на те, скільки ми робимо для сил оборони. У цьому випадку проблема в тому, що людина мала доступ до особливої інформації».

Читайте також