“Хотіли б отруїти - не пустили б до Німеччини”: Путін вперше прокоментував отруєння Навального

Президент Росії заявив, що особисто дав доручення генпрокуратурі перевірити можливість відправлення опозиціонера за кордон
23 Жовтня, 10:10 1532

Президент Росії Володимир Путін вперше прокоментував отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомляє телеканал “Дождь”.

Російський президент прокоментував ситуацію 22 жовтня виступаючи на форумі “Валдай”. Путін, як і раніше не вимовляв ім’я політика, назвавши його “фігурантом” і “громадянином”.

Читайте також

Як заявив Путін, якби влада дійсно хотіла отруїти Навального, то його б не випустили на лікування до Німеччини. Президент Росії заявив, що особисто дав доручення генпрокуратурі перевірити можливість відправлення опозиціонера за кордон.

Відразу ж, як тільки дружина цього громадянина звернулася до мене, я тут же дав доручення прокуратурі перевірити можливість його виїзду за кордон на лікування. Могли та не випускати, бо у нього були обмеження, пов’язані з судовим слідством і кримінальною справою, – цитує Путіна.

Нагадаємо, Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту із Томська до Москви. Він впав у кому, його соратни казали про отруєння політика.

У підсумку Навального вивезти на лікування до клініки "Шаріте" у Німеччині. Спеціалісти німецької армії встановили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новічок".

15 вересня Навальний вперше після отруєння опублікував світлину в Instagram та розповів, що почав дихати та рухатися самостійно.

19 вересня він повідомив у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.