Британська Guardian назвала винуватців отруєння Навального

Навального не хотіли вбити, а тільки залякати
Британська Guardian назвала винуватців отруєння Навального
Олексій Навальний (фото з відкритих джерел)
17 Жовтня 2020, 09:29
читать на русском

Західні спецслужби заявили, що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального стоїть Федеральна служба безпеки Росії.

Про це повідомляє видання The Guardian.

Висновки щодо причетності ФСБ підтримали спецслужби Великої Британії, Німеччини та Франції. Через цей висновок країни ЄС і Британія запровадили санкції стосовно голови ФСБ Алєксандра Бортнікова.

У рішенні про санкції йшлося, що керівник російської спецслужби "надавав підтримку" людям, які отруїли Навального або мали до цього відношення.

Читайте також

Як розповіли джерела видання, повідомили, що, на їхню думку, за отруєнням стоїть Друга служба ФСБ Росії, яка "відповідає за протидію тероризму, екстремізму та внутрішньополітичним загрозам від імені Кремля".

За їхніми припущеннями, операцію задумали не для того, щоб вбити Навального, а щоб зробити йому попередження та змусити його покинути країну.

Нагадаємо, Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту із Томська до Москви. Він впав у кому, його соратни казали про отруєння політика.

У підсумку Навального вивезти на лікування до клініки "Шаріте" у Німеччині. Спеціалісти німецької армії встановили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новічок".

15 вересня Навальний вперше після отруєння опублікував світлину в Instagram та розповів, що почав дихати та рухатися самостійно.

19 вересня він повідомив у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.