Ілон Маск хотів очолити Apple в обмін на продаж Tesla - ЗМІ

Сам мільярдер заперечує подібну інформацію
2 Серпня, 11:04 349

Журналіст The Wall Street Journal Тім Хіггінс розповів про телефонну розмову генерального директора Apple Тіма Кука та засновника Tesla Ілона Маска.

Los Angeles Times повідомляє, що у своїй книзі "Power Play: Tesla, Elon Musk and the Bet of the Century" журналіст стверджує, що 5 років тому під час телефонної розмови із Куком Маск сказав, що продасть компанію, тільки якщо стане гендиректором Apple.

Хіггінс пише, що через виробничі проблеми, що заважали запланованому запуску виробництва електрокара Tesla Model 3, Маск зв'язувався з главою Apple. Кук запропонував йому викупити Tesla. Маск заявив, що зробить це лише за умови, що він стане генеральним директором Apple.

Він пише у книзі, що Кук у відповідь на цю заяву Маска вилаявся та кинув слухавку.

Після публікації цієї інформації бізнесмени заперечували, що коли-небудь розмовляли один з одним. Зокрема, Маск заявив, що ніколи не обговорював з Куком поглинання Tesla. За словами бізнесмена, у важкі для Tesla часи він пропонував главі Apple обговорити можливість покупки виробника автомобіля, однак Кук від цього відмовився.

Нагадаємо, книга Тіма Хіггінса присвячена Ілону Маску, його компанії Tesla та іншим американським технологічним та ІT-гігантам, зараз готується до публікації. Окремі уривки з книги вже почала публікувати низка американських ЗМІ.

Читайте також