Використовує кобальт в усіх смартфонах: Маск розкрив секрет Apple

Наразі компанії Apple та Tesla безпосередньо не конкурують
Використовує кобальт в усіх смартфонах: Маск розкрив секрет Apple
Ілон Маск (фото: Facebook)
29 Липня 2021, 16:11
читать на русском

Генеральний директор автомобільної компанії Tesla Ілон Маск розкрив секрет Apple, заявивши що у 100% акумуляторів використовують кобальт.

Про це Маск сказав під час телефонної конференції щодо звітності Tesla, пише Ixbt.com.

За словами Маска, на ринку існує хибне уявлення про те, що Tesla використовує багато кобальту, хоча це не так. Тоді, як Apple використовує кобальт в усіх акумуляторах.

Я думаю, що Apple використовує майже 100% кобальту у своїх акумуляторах, мобільних телефонах і ноутбуках, але Tesla не використовує кобальт в калій-фосфатних батареях і майже не використовує в нікелевих батареях. В середньому ми використовуємо все, скажімо, 2% кобальту в порівнянні з 100% кобальту, які використовує Apple, - розповів Маск.

Водночас наразі компанії Apple та Tesla безпосередньо не конкурують, але перша створює безпілотний електромобіль в рамках проєкту під кодовою назвою Titan і вже переманила низку інженерів і керівників з Tesla. Так, керівником проєкту Titan є Даг Філд (Doug Field), який п'ять років працював у Tesla, а у 2018 році перейшов в Apple.

Довідка. Кобальт - ключовий матеріал при виробництві літій-іонних елементів, який використовують в смартфонах, так і в електромобілях.

Нагадаємо, що автомобільна компанія Tesla вперше у своїй історії отримала понад мільярд доларів чистого прибутку. Фірма заявила, що це відбулося завдяки зростанню ефективності виробництва і успішному фінансовому менеджменту.

Читайте також