Інавгурація Байдена: Lady Gagа співатиме гімн, а Том Генкс вестиме церемонію

Дженніфер Лопес виступить із сольним концертом
15 Січня, 13:44

На інавгурації Джо Байдена, що відбудеться 20 січня у США, співачка Lady Gaga заспіває державний гімн, а актор Том Генкс проведе церемонію.

Про це йдеться на офіційному сайті комітету інавгурації.

Сьогодні президентський інавгураційний комітет оголосив учасників 59-ї церемонії, коли Джозеф Байден і Камала Гарріс будуть приведені до присяги як президент і віце-президент Сполучених Штатів перед Капітолієм США, - йдеться в пресрелізі на сайті комітету.

Зазначається, що Lady Gaga виконає національний гімн США, а Дженніфер Лопес виступить із сольним концертом.

У церемонії також візьмуть участь поетеса Аманда Горман, священник Лео О'Донован і пастор Сильвестр Бімен. Видання Politico повідомляє, що О'Донован і Бімен - друзі сім'ї Байдена. Крім того, в церемонії бере участь президент Міжнародної асоціації місцевих пожежників 3920 Андреа Голл.

Читайте також

За словами голови інавгураційного комітету Тоні Аллена, учасники церемонії "представляють чітку картину великої різноманітності нашої великої нації та допоможуть віддати шану усталеним традиціям президентської інавгурації".

Після інавгурації Байдена заплановано урочисту частину під назвою "Святкування Америки", ведучим якої заявлено актора Тома Генкса. Концерт розпочнеться о 20.30 за місцевим часом (3.30 за київським).

Захід складатиметься з виступів Джона Бон Джові, Демі Ловато, Джастіна Тімберлейка та інших! Програма підкреслить силу нашої демократії й посилить її, – ідеться в анонсі.

Нагадаємо, що 7 грудня Конгрес США затвердив перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах.

Сенат і Палата представників відхилили заперечення проти виключення голосів вибірників Джорджії і Пенсільванії за Байдена. Республіканці також заперечували проти результатів голосування на виборах в штатах Арізона, Невада і Мічиган.

20 січня пройде інавгурація Байдена, на церемонії якої він принесе присягу і офіційно стане 46-м президентом США.