Байден вперше прокоментував імпічмент Трампу

Президент назвав Трампа винним у нападі на Капітолій
Байден вперше прокоментував імпічмент Трампу
Джо Байден Фото: сторінка Joe Biden у Твіттері
14 Січня 2021, 16:42
читать на русском

Новообраний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден вперше прокоментував оголошення імпічменту чинному керівникові Білого Дому Дональду Трампу.

Палата представників проголосувала за імпічмент та притягнення до відповідальності президента Трампа. Зараз процес передано до Сенату - і я сподіваюся, що вони виконають свої конституційні обов’язки щодо імпічменту,  - написав Байден у Твіттері.

Читайте також

Також Байден вважає, що Трамп займався підбурюванням нападників на Капітолій.

Злочинний напад було сплановано і скоординовано. Його зробили політичні екстремісти та внутрішні терористи, яких підбурював до насильства президент Трамп, - йдеться у заяві Байдена.

Байден вважає безлади у Капітолії збройним повстанням проти країни. На його думку, винні у заворушеннях у Капітолії мають бути покарані.

6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло п'ятеро осіб, затримано 52 людини.

Днями стало відомо, що у США учасник штурму Капітолія та поліціянт наклали на себе руки. Вони обидва були на місці незаконного проникнення в Конгрес.

Після цих подій спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підписала затверджений конгресменами обвинувальний висновок щодо імпічменту чинного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

Читайте також наш матеріал"Чому прихильники Трампа захопили Капітолій та чи вплине це на Україну" 

1