Штурм Капітолію: поліціянт та учасник протесту наклали на себе руки

Учасник протесту був менеджером в банку
Штурм Капітолію: поліціянт та учасник протесту наклали на себе руки
Проникнення у Конгрес США (фото: GETTY)
13 Січня 2021, 13:37
читать на русском

У США учасник штурму Капітолія та поліціянт наклали на себе руки. Вони обидва були на місці незаконного проникнення в Конгрес.

Про це повідомляє The Sun та NBC 11Alive. 

53-річний Крістофер Стентон наклав на себе руки у своєму ж будинку в місті Альфаретта. Тіло чоловіка виявила дружина, - йдеться у повідомленні.

Під час дзвінка до поліції, вона сказала: "там всюди кров". На місці інциденту поліціянти знайшли дві напівавтоматичні гвинтівки.

Читайте також

Чоловік працював менеджером в місцевому банку. Він був серед прихильників Трампа, які під час протесту 6 січня, увірвалися в Капітолій, де на той момент Конгрес підбивав підсумки президентських виборів.

6 січня його заарештували за спробу незаконного проникнення в Капітолій і за порушення комендантської години у Вашингтоні. Йому загрожував штраф розміром 1000 доларів або тюремне ув'язнення до 180 днів.

Того ж дня, 9 січня, вчинив самогубство і Говард Лібенгуд - поліціянт, який чергував в Капітолії в день протестів. Про суїцид розповів адвокат, що представляє його сім'ю, передає Washington Post.

Нагадаємо, що 6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло п'ятеро осіб, затримано 52 людини.

Більше читайте про штурм Капітолію у нашому матеріалі: Чому прихильники Трампа захопили Капітолій та чи вплине це на Україну