Нападників на Капітолій судитимуть за внутрішній тероризм

У США порушено 25 справ після заворушень у будівлі Конгресу
Нападників на Капітолій судитимуть за внутрішній тероризм
Фото: Jason Deines з Pexels
11 Січня 2021, 12:40
читать на русском

Через  заворушення у Капітолії влада Сполучених Штатів Америки порушила щонайменше 25 справ про випадки внутрішнього тероризму.

Як повідомив конгресмен-демократ Джейсон Кроу, міністр Армії США Раян Маккраті заявив про недопущення владою "ще більшого лиха".

Міністр Маккарті заявив, що в результаті нападу на Капітолій відкрито не менше 25 справ про внутрішній тероризм. Виявлено (у будівлі. - Ред.) довгоствольну вогнепальну зброю, коктейлі Молотова, вибухові пристрої та пластикові наручники, це дозволяє припустити, що владі вдалося запобігти більшому лихові, - йдеться в повідомленні конгресмена в Twitter.

Читайте також

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло четверо осіб, затримано 52 людини.

Після промови чинного президента США Дональда Трампа його прихильники почали перелазити через огорожу й стіну та проникли усередину будівлі Конгресу, а потім в зал засідання Сенату.

Через заворушення біля Капітолію у США у відставку пішли двоє міністрів.

1