Протести біля Капітолію США: кількість жертв зросла до п'яти

Поліція порушила 55 справ проти учасників акції
Протести біля Капітолію США: кількість жертв зросла до п'яти
Протести у США під Конгресом, поліція (фото: GETTY)

Внаслідок протестів у Вашингтоні помер ще один офіцер поліції Капітолія США. Він став п'ятим загиблим.

Про це повідомляє CNN з посиланням на три джерела.

Зазначається, що ще одна жінка була застрелена поліцією Капітолію, коли натовп увірвався в будівлю, а троє людей загинули в медичних установах.

Як пише The Hill, у Вашингтоні прокуратура порушила 55 справ проти учасників акції, в ході яких був захоплений Капітолій. Звинувачення будуть висунуті проти тих, хто допомагав розпалювати заворушення.

Майкл Шервін, виконуючий обов'язки прокурора США в окрузі Колумбія, заявив, що будуть пред'явлені "найбільш максимальні звинувачення".

Читайте також

Також він додав, що розслідування все ще триває, і що його офіс відкритий для пред'явлення звинувачень тим, хто, можливо, організував або спровокував заворушення.

Нагадаємо, що 6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло четверо осіб, затримано 52 людини.

Після промови чинного президента США Дональда Трампа його прихильники почали перелазити через огорожу й стіну та проникли усередину будівлі Конгресу, а потім в зал засідання Сенату.

1