Конгрес США затвердив перемогу Джо Байдена на виборах

20 січня пройде інавгурація Байдена
Важливо
Конгрес США затвердив перемогу Джо Байдена на виборах
Джо Байден Фото: facebook.com/joebiden
Попри масові заворушення у США Конгрес усе ж таки затвердив перемогу демократа Джо Байдена на президентських виборах.

Про це повідомляє CNN.

Сенат і Палата представників відхилили заперечення проти виключення голосів вибірників Джорджії і Пенсільванії за Байдена. Республіканці також заперечували проти результатів голосування на виборах в штатах Арізона, Невада і Мічиган.

Після затвердження результатів голосування Колегії вибірників 20 січня пройде інавгурація Байдена. На церемонії він принесе присягу і офіційно стане 46-м президентом США.

Читайте також

Тим часом чинний президент США Дональд Трамп пообіцяв мирно передати владу своєму наступнику Джо Байдену. При цьому він досі не визнає результати голосування, передає CNN.

Зокрема, Трамп заявив, що офіційне підтвердження голосування Колегії вибірників "знаменує кінець найвидатнішого першого президентського терміну в історії".

Незважаючи на те, що я повністю не згоден з результатами виборів, і факти підтверджують мене, тим не менш, 20 січня буде організований перехідний період, - йдеться в заяві Трампа.

Нагадаємо, що на загальнонаціональних виборах США за кандидата від демократичної партії Джо Байдена проголосувало 302 виборщика, на користь чинного президента-республіканця Дональда Трампа - 232.

1