Байдена офіційно визнано переможцем президентських виборів

Колегія вибірників затвердила остаточні підсумки голосування
Головне
Байдена офіційно визнано переможцем президентських виборів
Джо Байден Фото: Joe Biden у Facebook
15 Грудня 2020, 10:08
читать на русском

Колегія вибірників затвердила остаточні підсумки голосування на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки.

За кандидата від демократичної партії Джо Байдена проголосувало 302 виборщика, на користь чинного президента-республіканця Дональда Трампа - 232.

Як відомо, для перемоги на президентських виборах в США кандидатові необхідно отримати 270 голосів вибірників. За голосами виборців Байден теж здобув переконливу перемогу: 51,4% проти 46,9% у Трампа.

Читайте також

Переможець виборів вже відреагував на це рішення постом у Facebook.

Сьогодні члени Колегії виборців віддали свої голоси за президента та віцепрезидента. І знову верховенство закону, наша Конституція та воля народу взяли гору, - написав Джо Байден.

Водночас, як повідомляє CNN з посиланням на джерело, близьке до Білого дому, чинний президент США Дональд Трамп не збирається публічно визнавати поразку на виборах, попри те, що колегія вибірників обрала Джо Байдена новим главою держави.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу на президентських перегонах.

16 листопада чинний президент США Дональд Трамп вперше визнав, що Джо Байдена обрали наступним президентом США, але заявив, що той "переміг, бо вибори були сфальсифікованими".

Як відомо, 23 листопада Трамп розпорядився почати процедуру передачі влади Джо Байдену. При цьому Трамп заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів.