Трамп дозволив почати процес передачі влади Байдену

При цьому Трамп заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів
Трамп дозволив почати процес передачі влади Байдену
Джо Байден і Дональд Трамп (фото: з відкритих джерел)
24 Листопада 2020, 09:08
читать на русском

Президент США Дональд Трамп рекомендував главі управління загальних служб адміністрації (GSA) Емілі Мерфі почати процес передачі влади в країні Джо Байдену. Про це він 23 листопада написав на своїй сторінці в Twitter.

Я хочу подякувати Емілі Мерфі з GSA за її непохитну відданість нашій країні.Її переслідували, їй погрожували... І я не хочу, щоб це сталося з нею, її сім'єю або співробітниками GSA, - написав він.

При цьому американський лідер заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів.

Читайте також

Як повідомляє телеканал CNN, Мерфі направила листа до штабу Байдена про готовність почати процес передачі влади. Відзначається, що визнання кандидата від демократів переможцем на виборах є першим кроком перед тим, як його команда отримає можливість взаємодіяти зі спецслужбами та набирати нових співробітників.

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Пізніше компетентні органи, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США, заявили, що фальсифікацій на виборах не було. Вони спростували заяви чинного президента Дональда Трампа та його прибічників про нібито масові фальсифікації під час голосування.

Днями чинний президент США Дональд Трамп вперше визнав, що Джо Байдена обрали наступним президентом США, але заявив, що той "переміг, бо вибори були сфальсифікованими".

1