Вибори президента у США: фальсифікацій не виявлено

Немає жодних доказів знищення чи втрат бюлетенів з голосами
Вибори президента у США: фальсифікацій не виявлено
Вибори в США (фото: NBC News)
13 Листопада 2020, 08:42
читать на русском

Компетентні органи, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США, заявили, що фальсифікацій на виборах не було. Вони спростували заяви чинного президента Дональда Трампа та його прибічників про нібито масові фальсифікації під час голосування.

Про це йдеться у спільній заяві керівників цих органів, оприлюдненій у четвер, 12 листопада, на офіційному сайті Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA).

У заяві стверджується, що компетентні органи знають про існування багатьох необґрунтованих претензій та можливостей для дезінформації щодо процесу виборів у США. Вони запевнили, що  максимально впевнені у безпеці та цілісності цих виборів.

Зазначається, що немає жодних доказів, що будь-яка система голосування у США знищила чи втратила бюлетені з голосами, змінювала голоси або ж була скомпрометована.

Вибори 3 листопада були найбезпечнішими в історії Америки, - йдеться у заяві.

Читайте також

Заяву підписали високопоставлені члени Виконавчого комітету Урядової координаційної ради з питань виборчої інфраструктури (GCC), Агентства з питань кібербезпеки та безпеки інфраструктури (CISA), а також Координаційної ради сектору виборчої інфраструктури (SCC) Сполучених Штатів.

Позиція цих органів була оприлюднена через кілька годин після того, як чинний президент США Дональд Трамп безпідставно заявив на своїй сторінці у Twitter , що виробник обладнання для голосувань Dominion нібито здійснив масштабні фальсифікації. Зокрема, Трамп заявив, що мільйони голосів на його користь були або видалені або "перекинуті" на користь демократа Джо Байдена.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Трамп не визнав поразку і заявив, що має намір відстоювати свою позицію в суді.

Байдена з перемогою вже привітали лідери багатьох країн, включаючи президента Франції Еммануеля Макрона, прем'єра Канади Джастіна Трюдо, прем'єра Великої Британії Бориса Джонсона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель та інші.