Байден оголосив про свою перемогу на виборах у США

Віддані за нього голоси Байден назвав найбільшою честю всього його життя
Головне
Байден оголосив про свою перемогу на виборах у США
Джо Байден Фото: сторінка політика у Фейсбук
8 Листопада 2020, 10:49
читать на русском

Кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Люди цієї нації висловилися. Вони принесли нам чисту перемогу, переконливу перемогу, перемогу для нас, народу. Ми виграли з найбільшою кількістю голосів, коли-небудь відданих за президента в історії країни - 74 млн, - цитує його ABC.

Байден заявив, що прагнув зайняти президентське крісло, оскільки хоче "відновити душу Америки", відновити середній клас в країні і повагу до США у всьому світі.

А віддані за нього голоси він назвав найбільшою честю всього його життя.

Читайте також

Нагадаємо, про перемогу Байдена на виборах заявили напередодні AP, CNN, NBC, прореспубліканське FOX News і інші провідні американські ЗМІ.

Перевага в голосах у Пенсільванії дозволила Байдену подолати необхідний для перемоги кордон в 270 голосів колегії вибірників, заявили вони. За підрахунками CNN, у кандидата від демократів на даний момент - 279 голосів, у чинного президента Дональда Трампа - 214.

Байдена з перемогою вже привітали лідери багатьох країн, включаючи президента Франції Еммануеля Макрона, прем'єра Канади Джастіна Трюдо, прем'єра Великобританії Бориса Джонсона, канцлера Німеччини Ангелу Меркель та інші.

Президент України Володимир Зеленський у Тwitter також привітав обраного президента США Джо Байдена з перемогою на виборах.

Окремо привітання висловив і глава Офісу президента Андрій Єрмак.

1