Байден готовий підтримати Україну, якщо стане президентом США

Байден обіцяє домагатися припинення війни на Донбасі та допомогти боротись з корупцією в Україні
Байден готовий підтримати Україну, якщо стане президентом США
Джо Байден (фото: ABC News)
15 Жовтня 2020, 09:34
читать на русском

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден обіцяє домагатися припинення війни на Донбасі та допомогти боротись з корупцією в Україні, якщо виграє президентські вибори.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві кампанії Байдена/Гарріс.

Заява, що має назву "Бачення Джо Байдена щодо відносин Америки з Україною", оприлюднена 14 жовтня.

Байден домагатиметься завершення конфлікту в Україні і працюватиме з європейськими союзниками, щоб підтримати Україну, яка прагне суверенного, демократичного і процвітаючого майбутнього, на яке вона заслуговує, - йдеться у заяві кампанії.

Байден обіцяє надати військову допомогу Україні, у тому числі летальну зброю, щоб допомогти захистити себе від російської агресії.

Читайте також

Він планує заохочувати український уряд, бізнес і громадянське суспільство до боротьби з корупцією і консолідації суспільства, щоб українські громадяни могли користується верховенством права та економічними можливостями.

Джо Байден розуміє те, чого не розуміє Дональд Трамп: Україна бореться за захист своєї незалежності і суверенітету. Успіх України сприятиме кращій безпеці і стабільності Європи, що є в інтересах Америки, - стверджується в заяві.

Президентські вибори в США заплановані на 3 листопада.

Читайте також

Нагадаємо, 30 вересня Трамп і Байден провели перші передвиборні дебати які згодом перетворились на публічні негативні висловлювання й перекрикування. У перші ж хвилини дебатів, коли розглядалася тема призначення судді Верховного суду, Дональд Трамп почав голосно переривати Джо Байдена. Своєю чергою, Байден заявив: "Важко і слово сказати, коли поруч стоїть клоун".

Американці назвали ці дебати "чи не найгіршою дискусією за всі часи".

Після дебатів чинний президент США республіканець Дональд Трамп почав відставати від свого опонента демократа Джо Байдена у рейтингах.

Другі дебати між кандидатами у президенти Сполучених Штатів Америки Дональдом Трампом та Джо Байденом, які заплановані на 15 жовтня, відбудуться віртуально.