Трамп з Байденом провели перші дебати

Трампа назвали "найбільшим президентом всіх часів"
Трамп з Байденом провели перші дебати
Дональд Трамп і Джо Байден (фото: скрін трансляції)
30 Вересня 2020, 08:41
читать на русском

Кандидати у президенти США Дональд Трамп і Джо Байден в середу, 30 вересня, провели перші передвиборні дебати, які згодом перетворились на публічні негативні висловлювання й перекрикування.

Зустріч кандидатів транслювалась на багатьох американських телеканалах.

У перші ж хвилини дебатів, коли розглядалася тема призначення судді Верховного суду, Дональд Трамп почав голосно переривати Джо Байдена.

Ексвіцепрезидент Байден під час виділених йому хвилин відповіді на запитання, коли Трамп почав знову його переривати, повернувся до опонента й сказав: "Може ти заткнешся, чоловіче?"

Пізніше, коли ситуація повторилася, Байден знову висловився негативно на адресу Трампа: "Важко і слово сказати, коли поруч стоїть клоун".

Читайте також

У відповідь Трамп заявив, що Байден за 47 років його перебування в Сенаті й Білому домі зробив менше, ніж він за три роки його президентства.

Також Байден звинуватив чинного президента в тому, що той запанікував в умовах пандемії коронавірусу.

Уже більш ніж 200 тисяч людей померли, близько 7 мільйонів заражені коронавірусом. А у президента Трампа немає плану боротьби з пандемією, - відповів демократ на питання про те, чому йому слід довіряти більше в питанні коронавірусу.

Трамп пригадав Байдену проблеми його сина з кокаїном і наголосив, що не ухилявся від сплати прибуткового податку в останні роки.

Я платив мільйони доларів податків, - стверджував Трамп.

Завершилися перші теледебати гучним вигуком із зали про те, що нинішній глава Білого дому є "найбільшим президентом всіх часів".

Вибори президента США відбудуться 3 листопада 2020 року.

Нагадаємо, що Дональд Трамп у період від 2001 до 2015 року ухилявся від сплати федерального податку на прибуток. У 2016 та 2017 роках президент сплатив до держбюджету по 750 доларів

1