Вибори у США: Трамп хоче подати в суд через шахрайство на виборах в усіх штатах

Штаб Трампа хоче оскаржити результати у всіх штатах, які "взяв" Байден
Вибори у США: Трамп хоче подати в суд через шахрайство на виборах в усіх штатах
Президент США Дональд Трамп (Фото: REUTERS)
5 Листопада 2020, 20:16
читать на русском

Президент США і кандидат від республіканської партії Дональд Трамп планує оскаржити результати виборів, в яких перемагає представник Демократичної партії Джо Байден.

Про це він повідомив у Twitter.

Ми юридично оскаржимо результати в усіх штатах, які недавно "взяв" Байден, через шахрайство з виборцями і фальсифікацію виборів. Безліч доказів - просто загляньте в ЗМІ, - написав Трамп.

Виборчий штаб Трампа також планує оголосити про ще один судовий позов щодо шахрайства на виборах, цього разу - у штаті Невада. Про це стало відомо Reuters від джерела.

Зазначається, що штаб оголосить про це на пресконференції в Лас-Вегасі. Також кампанія Трампа планує заявити, що у Неваді проголосували тисячі людей, які більше там не проживають.

Штаб Трампа вже подав позови в Мічигані і Пенсільванії з вимогою зупинку підрахунку голосів. У Вісконсині штаб зажадав перерахувати бюлетені. Байден має невелику перевагу в Неваді, одному з небагатьох штатів, який є вирішальним для визначення переможця виборів.

Читайте також

Нагадаємо, що в США діє непряма система виборів, тому переможця визначають не за результатом волевиявлення більшості громадян, а голосуванням делегатів від кожного штату.

Воно пройде через 41 день після загальних виборів - 14 грудня 2020 року. Офіційне оголошення переможця відбудеться 6 січня 2021 року.

4 листопада, громадяни США завершили голосування на президентських виборах, всі дільниці закрилися. Більшість голосів набрав демократ Джо Байден - 264 із 270, в той час як чинний президент Дональд Трамп має 214 голосів.

Байден, за попередніми підрахунками, отримав найбільшу кількість голосів на виборах в США за всю історію.

У США проходять акції протесту у зв’язку з визначенням підсумків виборів у ключових штатах.

Більше читайте в нашому матеріалі "Вибори у США: чого чекати Україні"

1