Вибори в США: Байден наблизився до перемоги, а Трамп - втрачає підтримку серед партії

Байден упевнений у перемозі своєї команди
Вибори в США: Байден наблизився до перемоги, а Трамп - втрачає підтримку серед партії
Джо Байден (фото: The Guardian)
5 Листопада 2020, 08:36
читать на русском
Перемога Байдена в Мічигані та Вісконсині, яка прогнозується з великою ймовірністю, дозволить йому отримати необхідні голоси, аби стати президентом США. Зараз у нього 264 з 270 голосів вибірників.

Про це повідомляє Politico.

Своєю чергою, чинний президент Дональд Трамп, поки що має 214 голосів.

Байдену необхідно виграти ще в одному непорахованому штаті, наприклад, Неваді, де він лідирує, або Джорджії, де штаб демократа вважає, що заочні голоси піднесуть вгору його показник, - зазначає видання.

Невада має шість голосів вибірників, а Джорджія - 16. Цього в будь-якому разі цілком вистачить, аби отримати 270 мандатів, необхідних для перемоги на президентських виборах.

Читайте також

Сам Байден висловив упевненість у перемозі своєї команди.

Я тут не для того, щоб оголосити про нашу перемогу. Але для того, аби сказати - ми віримо, що станемо переможцями, коли підрахунок буде завершено, - зазначив він.

Як повідомляє CNN, безпідставні звинувачення виборчих комісій у шахрайстві, які виголошує Трамп, послаблюють його підтримку з боку Республіканської партії.

Представники Республіканської партії починають втрачати терпець через поведінку президента Трампа, який безпідставно стверджує, що внаслідок шахрайства втрачає президентство, - йдеться в повідомленні.

За словами його джерела, Трамп "знекровлює республіканську підтримку".

Нагадаємо, що Twitter заблокував повідомлення президента США Дональда Трампа про голосування на виборах-2020 у США.