У США закінчилось голосування у всіх штатах - перші результати

Підрахунок голосів досі триває
У США закінчилось голосування у всіх штатах - перші результати
Вибори в США (фото: CNN)
4 Листопада 2020, 09:08
читать на русском

Громадяни США завершили голосування на президентських виборах, всі дільниці закрилися. Спецслужби не зафіксували серйозних кіберзагроз щодо виборів.

За даними низки американських ЗМІ, попередні результати вказують на те, що більшість голосів виборців набрав демократ Джо Байден. Він лідирує в штатах Каліфорнія (55 голосів), Нью-Йорк (29 голосів), Вашингтон (12 голосів), Вірджинія (13 голосів) та інших, передає РБК-Україна.

В той же час його опонент Дональд Трамп набрав більшу кількість голосів у таких штатах, як Техас (38 голосів), Флорида (29 голосів), Північна Кароліна (15 голосів) та інших.

Підрахунок голосів досі триває.

Читайте також

Як повідомляє The Hill, виборам у США не загрожували серйозні виклики, зокрема, з погляду можливого зовнішнього кібервтручання.

Ми вже певний час перебуваємо у "крейсерському" режимі, і ситуація видається доволі спокійною по всій країні. Утім, ми не збираємося послаблювати нашу пильність, - зазначив представник міністерства внутрішньої безпеки США .

Він також попередив, що потенційно небезпечними залишаються загрози дезінформації, проведення DDoS-атак, перевантаження систем голосування, а також збоїв сайтів.

Нагадаємо, що в США діє непряма система виборів, тому переможця визначають не за результатом волевиявлення більшості громадян, а голосуванням делегатів від кожного штату.

Воно пройде через 41 день після загальних виборів - 14 грудня 2020 року. Офіційне оголошення переможця відбудеться 6 січня 2021 року.

1