Байден оголосив імена чиновників своєї адміністрації

До кінця тижня також мають стати відомим імена нових міністрів уряду Байдена
Байден оголосив імена чиновників своєї адміністрації
Джо Байден (фото: ABC News)
23 Листопада 2020, 20:42
читать на русском

Новообраний президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден назвав імена тих, хто посяде провідні позиції в його адміністрації.

Про це повідомили у пресслужбі штабу Байдена.

Держсекретарем США призначать Ентоні Блінкена. Постійним представником США при ООН стане Лінда Томас-Грінфілд, а радником з безпеки й демократії - Джейк Салліван.

Колишній держсекретар Джон Керрі при Байдені займатиметься питаннями клімату.

Мала Адіга, колишній старший радник з політичних питань у виборчому штабі Байдена призначена директором з політичних питань в апараті першої леді Джилл Байден.

Секретарем Білого дому з протокольних питань стане Карлос Елізондо, який з 2008 по 2016 роки працював спеціальним помічником президента Обами та секретарем віцепрезидента і його дружини з протокольних питань.

Читайте також

Новим директором адміністрації Білого дому з кадрових питань стане Кеті Рассел, ексзаступниця глави виборчої кампанії Байдена і Харріс. При адміністрації Обами Рассел працювала в Білому домі заступницею помічника президента і головою апарату другої леді Джилл Байден, а потім перейшла в Держдепартамент, ставши спецпосланцем США у справах жінок у всьому світі.

Крім того, Байден має намір оголосити ключових міністрів в новій адміністрації протягом цього тижня.

Нагадаємо, західні дипломати прогнозують, що Джо Байден, після його офіційного оголошення президентом США, перегляне санкції проти Росії, аби зробити їх дієвішими.