Байден планує посилити санкції проти Росії

В оточенні Байдена вважають, що треба переглянути чинні економічні санкції проти РФ
Байден планує посилити санкції проти Росії
Джо Байден (фото: CNN)
20 Листопада 2020, 17:54
читать на русском

Західні дипломати прогнозують, що Джо Байден, після його офіційного оголошення президентом США, перегляне санкції проти Росії, аби зробити їх дієвішими.

Про це пише blackseanews.net.

Мета полягає в тому, щоб скорегувати санкції, посиливши їх безпосередній вплив. Команда Байдена хоче, щоб санкції "кусалися болючіше", - розповів західним ЗМІ на умовах анонімності один із дипломатів.

Інші дипломати вважають, що адміністрація Байдена спробує сформувати більш всебічну і послідовну стратегію щодо Росії.

Більше уваги приділять протидії кремлівським кампаніям дезінформації й політичного впливу.

У Європі очікують, що адміністрація Байдена закликатиме союзників уникати розширення економічних зв'язків з Росією. Зокрема це стосується Північного потоку-2.

Для того, щоб санкції проти Росії працювали, Сполучені Штати і їх союзники повинні відмовитися від символічних жестів і ввести жорсткі заходи, які будуть надавати безпосередній вплив на економіку, - розповів Майкл Карпентер, радник Байдена з питань зовнішньої політики й колишній заступник помічника міністра оборони по Росії, Україні й Євразії.

Карпентер висловився також за санкції проти російських банків і фінансових центрів.

Своєю чергою Вікторія Нуланд, якій пророкують пост в адміністрації Байдена, також вважає, що санкції необхідно переглянути.

Санкції США і їх союзників спочатку були болючими, але стали слабкими і більше не справляють враження на Кремль, - написала вона в липневому номері журналу Foreign Affairs.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу, виступивши зі зверненням до нації після того, як провідні американські ЗМІ визнали його перемогу в президентських перегонах.

Пізніше компетентні органи, які відповідають за організацію та безпеку виборів у США, заявили, що фальсифікацій на виборах не було. Вони спростували заяви чинного президента Дональда Трампа та його прибічників про нібито масові фальсифікації під час голосування.

Днями чинний президент США Дональд Трамп вперше визнав, що Джо Байдена обрали наступним президентом США, але заявив, що той "переміг, бо вибори були сфальсифікованими".

1