Результат виборів президента у США вирішить Верховний суд

Трамп продовжує наполягати на перегляді підсумків виборів
Результат виборів президента у США вирішить Верховний суд
10 Грудня 2020, 14:27
читать на русском

Американський президент Дональд Трамп заявив, що остаточний результат президентських виборів у США має вирішити Верховний суд.

Республіканці в 17 штатах США підтримали судовий позов, поданий до Верховного суду з вимогою скасувати результати голосування в чотирьох штатах країни.

Щонайменше 17 штатів приєдналися до Техасу у надзвичайній справі проти найбільшої фальсифікації виборів в історії Сполучених Штатів. Дякую, - написав Трамп на своїй сторінці у Twitter.

Американські ЗМІ повідомляють, що генеральні прокурори 17 штатів США приєдналися до судового позову, поданого генпрокурором штату Техас, що зажадав анулювати результати голосування в Джорджії, Мічигані, Пенсільванії та Вісконсині.

Читайте також

Президент Трамп звернувся до сенатора Теду Крузу з проханням представити його інтереси у Верховному суді. Сам глава Білого дому також має намір виступити в суді, доводячи, що він все ж виграв вибори.

Зазначається, що поки позов підтримали 18 з 25 генеральних прокурорів-республіканців в США.

У заяві, підписаній генпрокурором штату Техас, стверджується, що виборчі бюлетені, відправлені в день виборів 3 листопада і перелічені вже після закриття виборчих дільниць, не можуть вважатися офіційними та повинні бути визнані такими, що не мають законної сили.

Згідно з позовом, Верховний суд повинен скасувати результати голосування в чотирьох штатах, і перенести заздалегідь встановлені дати голосування вибірників - згідно із законами, вони повинні підтвердити результати президентських виборів 14 грудня.

Читайте також

Нагадаємо, 8 листопада кандидат у президенти США від демократичної партії Джо Байден оголосив про свою перемогу на президентських перегонах.

16 листопада чинний президент США Дональд Трамп вперше визнав, що Джо Байдена обрали наступним президентом США, але заявив, що той "переміг, бо вибори були сфальсифікованими".

Як відомо, 23 листопада Трамп розпорядився почати процедуру передачі влади Джо Байдену. При цьому Трамп заявив, що його команда продовжить боротьбу за результати виборів.

1