Індійський штам COVID-19 виявили у 44 країнах світу - ВООЗ

Він швидко передається і є більш небезпечним
13 Травня, 02:09 323
Індійський штам коронавірусу B.1.617 уже зафіксували в 44 країнах світу.
Про це йдеться у щотижневому епідеміологічному бюлетені ВООЗ.

Зазначається, що індійський штам вважають причиною другої хвилі коронавірусу в Індії. Його вперше виявили у країні в жовтні минулого року. Він передається значно швидше за інші штами та є більш небезпечним.

ВООЗ назвала штам B.1.617 таким, що викликає "занепокоєння на глобальному рівні", аналогічно з трьома іншими варіантами COVID-19 - з Великої Британії, Південної Африки і Бразилії.

Читайте також

Контекст. Від 22 квітня в Індії почали фіксувати екстремальний сплеск захворюваності ковідом: понад 300 тисяч випадків щодоби, що є абсолютним рекордом світу.

Різке зростання захворюваності, швидше за все, викликане комплексом причин. Зокрема жителі перестали дотримуватися запобіжних заходів, молоді індійці стали рідше тестуватися, а влада пом'якшила обмеження та дозволила проводити масові заходи.

Крім того, нині в Індії переважає новий агресивний індійський штам коронавірусу. Про нього стало відомо на початку квітня 2021 року. Цей штам має дві мутації, які допомагають йому прикріплюватися до клітин людини.

Штам вже почали фіксувати у Європі, наприклад в Італії, Франції та Великій Британії. Також у США виявили індійський штам коронавірусу з подвійною мутацією.