Італійська кухня: готуємо соус песто

Соус "Песто" походить з Лігурії, півночі Італії, він має насичений смак і смарагдовий колір. На Сицилії в "Песто" додають в'ялені томати і мигдаль
22 Липня, 21:57

Дуже смачний соус італійської кухні до м'яса, риби, сирів з базиліку з пармезаном і кедровими горішками. Його можна просто і швидко приготувати в домашніх умовах.

Інгредієнти: 

  • Базилік зелений - 50 грамів
  • Пармезан - 50 грамів
  • Кедрові горіхи - 3 ст. ложки
  • Оливкова олія - ​​100 грамів
  • Часник - 1-2 зубчики
  • Сіль до свого смаку

Як приготувати італійський соус "Песто":

Підготуйте всі інгредієнти. Базилік акуратно помийте і обсушіть насухо.

Відокремте листя базиліка від стебел, перекладіть в чашу погружного блендера. Верхню м'яку частину стебел також викладіть в чашу, нижню волокнисту можна викинути. Наріжте невеликими шматочками пармезан, додайте до базиліку.

Всипте кедрові горішки. Щоб зробити соус більш ароматним, горішки можна злегка підсмажити на сухій сковороді. Влийте оливкова олія першого віджиму, додайте зубчик часнику і дрібку солі.

Пробийте все блендером до однорідного стану.

Розкладіть готовий соус по невеликих банках і поставте в холодильник до охолодження. Подавайте до м'ясних, рибних страв, готуйте з "Песто" салати і закуски. Смачного!

Читайте також