Кабмін уточнив умови відстрочки від мобілізації для деяких військовозобов'язаних

Йдеться про військовозобов'язаних, що доглядають людей з інвалідністю
Важливо
Кабмін уточнив умови відстрочки від мобілізації для деяких військовозобов'язаних
Кабмін (фото: DW)
13 Червня 2024, 16:50
читать на русском

Кабінет Міністрів України вніс зміни до правил призову на військову службу під час мобілізації, зокрема уточнив умови відстрочки для військовозобов'язаних, які доглядають за людьми з інвалідністю. Відтепер за особами з інвалідністю може доглядати лише одна особа.

Згідно з постановою уряду від 7 червня 2024 року, у разі відсутності інших осіб, які не є військовозобов'язаними і зобов'язані за законом утримувати осіб з інвалідністю, людина з інвалідністю I чи II групи має право вибрати одну особу для свого догляду. Для цього необхідно подати відповідну заяву.

Нагадаємо, що закон про мобілізацію набув чинності з 18 травня. Він передбачає відстрочку для військовозобов'язаних, які мають дружину чи чоловіка з інвалідністю I, чи II групи, або одного з батьків з інвалідністю I чи II групи, за умови відсутності інших осіб, які можуть здійснювати догляд.

Крім того, у травні уряд ухвалив низку постанов щодо порядку мобілізації, зокрема уточнив вимоги щодо проходження військово-лікарської комісії (ВЛК).

Читайте також

1