Канали Медведчука оштрафували за дискримінацію ЗСУ та розпалювання війни

Головне
Телеканали NewsOne, "НАШ" та "112 Україна" сплатять по понад 100 тисяч гривень штрафів
Головне
27 Травня, 20:37 696

Національна Рада України з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала телеканали NewsOne, "НАШ" та "112 Україна" за заклики до розпалювання війни та дискримінацію українських Збройних сил.

Про це повідомляється на сайті Нацради з телебачення і радіомовлення.

Загалом три телеканали повинні заплатити близько півмільйона гривень штрафів.

Так, телеканал "112 Україна" заплатить 114 тисяч гривень за висловлювання комуніста Петра Симоненка в передачі "Голос народу" від 29 і 31 січня 2021 року. Зазначається, що Симоненко назвав збройний конфлікт на Донбасі "громадянською війною".

Телеканал NewsOne заплатить 114 тисяч гривень за висловлювання гостя програми від 4 січня 2021 року "Епіцентр української політики" В'ячеслава Піховшека, з ксенофобськими, дискримінаційними та принизливими ознаками. Ні ведуча, ні керівництво каналу не вжили заходів для припинення правопорушення.

Телеканал "НАШ" отримав два штрафи на суму понад 228 тисяч гривень. Перший – за передачу "Марафон" від 15 грудня 2020 року, в якій експрем'єр Микола Азаров заперечив участь Росії в збройної агресії проти України. Другий – за трансляцію тієї ж передачі від 15 січня 2021 року. У ній нардепка V-VII скликань Олена Бондаренко називала українських військових "злочинцями".

Читайте також

Нагадаємо, NewsOne, "112 Україна" на цей час заблоковані, їх пов'язують з нардепом від ОПЗЖ Віктором Медведчуком, а "НАШ" належить нардепу попереднього скликання Євгену Мураєву.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.