Данілов заявив, що при наявності доказів закриватимуть інші антиукраїнські телеканали

Однак у РНБО ще немає відповідних документів, що б це підтверджували
Данілов заявив, що при наявності доказів закриватимуть інші антиукраїнські телеканали
Олексій Данілов (фото: УНІАН)
3 Лютого 2021, 22:00
читать на русском

Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні ще багато антиукраїнських каналів в ефірному просторі. РНБО також вводитиме санкції щодо них, коли буде достатньо доказів та документів, що це підтверджують.

Про це він повідомив під час брифінгу у середу, 3 лютого, який транслював "Прямий".

Відповідаючи на запитання про те, чи закриватимуть телеканал "Донбас онлайн", Данілов зазначив, що таких каналів дуже багато.

Щойно у нас будуть відповідні документи, а не емоції, не наголоси, а саме документи, відразу буде відповідне реагування. Немає значення - це на сході, заході, на півдні чи в будь-якому іншому місці, - сказав секретар РНБО.

Данілов навів приклад вже запроваджених санкцій проти "112 Україна", NewsOne і ZIK. За словами секретаря, щодо цих телеканалів у РНБО отримали відповідні документи.

За його словами, насамперед - рішення Верховної Ради, ухвалене у 2018 році, і задокументовані докази СБУ, передані в апарат РНБО. При цьому частина документів є засекреченою, тому що в них інформація, отримана з Росії.

Читайте також

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.

Реакцію соцмереж на запровадження санкцій читайте у нашому матеріалі: Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука

1