На літаки Медведчука і Козака накладено санкції (оновлено)

Українські політики користувалися ними для прямих перельотів в Росію
Головне
На літаки Медведчука і Козака накладено санкції (оновлено)
Аеропорт, літак (фото: Unsplash)
3 Лютого 2021, 14:02
читать на русском

На літаки лідера партії "Опозиційна платформа  - За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука і його партнера Тараса Козака накладені санкції.

Як повідомляє видання ZN.UA з посиланням на джерела в СБУ, ці літаки були перереєстровані в Молдові після того, як були озвучені наміри США ввести проти Медведчука санкції.

Видання нагадує, що Медведчук і Козак постійно користувалися цими літаками для прямих перельотів в Росію (що, як відомо, заборонено).

Після накладення санкцій ці літаки не можуть більше входити в повітряний простір України, здійснювати посадки на території України, брати пасажирів та інше, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

Служба безпеки України підтвердила цю інформацію

На сайті СБУ зазначається, що за ініціативи Служби безпеки України до молдовської авіакомпанії JET4U S.R.L. та португальської JET4U LDA застосовано санкції за здійснення польотів до Російської Федерації та на тимчасово окуповані території України з порушенням чинного законодавства.

На підставі виявлених порушень Служба безпеки рекомендувала РНБО застосувати до зазначених компаній такі санкції як: зупинення виконання фінансових та економічних зобов’язань, повне припинення транзиту ресурсів, польотів і перевезень територією України, блокування активів. Санкції мають діяти до закінчення терміну окупації Криму або до набрання законної сили рішенням Європейського суду з прав людини за позовом України до Росії про відшкодування збитків у зв’язку з анексією півострова, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше журналісти програми "Схеми" з'ясували, що голова проросійської організації "Український вибір" і кум Путіна Віктор Медведчук регулярно зловживає своїм статусом уповноваженого України на переговори з Росією щодо звільнення полонених і використовує своє виняткове право прямого авіасполучення з Росією не тільки в державних цілях, але і власних політичних і бізнесових.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков (досьє на міністра Авакова читайте за посиланням) вимагав з'ясувати, на підставі яких документів Юрій Бойко спільно з Віктором Медведчуком змогли здійснити авіа переліт із Києва до Москви  22 березня 2019 року, попри дію заборони про пряме авіасполучення із Росією.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

1