Причиною введення санкцій проти Козака стали схеми із постачанням вугілля - ЗМІ

Вони сприяють фінансуванню тероризму
Важливо
Причиною введення санкцій проти Козака стали схеми із постачанням вугілля - ЗМІ
Тараса Козак (фото: SLOVOIDILO.UA)
3 Лютого 2021, 10:42
читать на русском

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

Про це повідомляє видання ZN.UA з посиланням на СБУ і Офіс президента.

Зазначається, що Козак потрапив під дію закону "Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення".

Читайте також

До того ж засідання РНБО щодо санкцій не проводилося в традиційній формі.

Був розписаний час, коли кожен з членів РНБО повинен був з'явитися на 4 поверх Банкової, де повинен був поставити/чи не поставити свій підпис під рішенням про введення санкцій проти Козака, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що рішення про накладення санкцій не було блискавичним і не було на пряму пов'язане з телефонною розмовою глави МЗС Дмитра Кулеби з держсекретарем США Тоні Блінкеном.

Упродовж січня президент Володимир Зеленський двічі збирав силовиків і аналітиків для обговорення питання, як припинити мовлення каналів Віктора Медведчука, який веде в країні антиукраїнську діяльність.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

1