Ткаченко підтримав санкції проти телеканалів: це іноземна пропагандистська машина

Журналісти телеканалів NewsOne, ZIK, "112 Україна" стали солдатами Кремля
Ткаченко підтримав санкції проти телеканалів: це іноземна пропагандистська машина
Олександр Ткаченко (Фото: Facebook-сторінка Олександра Ткаченка)
3 Лютого 2021, 09:33
читать на русском

Голова Міністерства культури України Олександр Ткаченко назвав телеканали Віктора Медведчука, на які ввели санкції, іноземною пропагандистською машиною.

Про це він заявив на своєму Telegram-каналі.

За його словами, телеканали NewsOne, ZIK, "112 Україна" - не звичайні телевізійні мовники.

Це по суті іноземна пропагандистська машина, яка була сформована в Україні і опосередковано профінансована Москвою, де про свободу слова вже давно не йдеться, а окремі журналісти стали солдатами Кремля, - написав він.

Ткаченко підкреслив, що на телеканали наклали санкції не лише через інформаційний тероризм і загрозу безпеці України, але й через масові порушення журналістських стандартів, фейки та маніпуляції.

Читайте також

Він переконаний, що рішення РНБО - симетричне на щоденні інформаційні та пропагандистські атаки на свободу та незалежність України.

А свобода слова та права людини для цієї країни – ключове. Їх і варто відстоювати аби не допустити загрозу національній безпеці, безпеці громадян нашої країни та порушення європейських стандартів, - підкреслив Ткаенко.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.