Телеканалу NewsOne призначили перевірку через ознаки пропаганди та ворожнечі

Перевірку призначила Нацрада
Телеканалу NewsOne призначили перевірку через ознаки пропаганди та ворожнечі
Телеканал Newsone (фото: з відкритих джерел)
14 Січня 2021, 17:29

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення призначила телеканалу NewsOne позапланову перевірку, на якій перевірять дотримання законодавчих норм, зокрема наявність закликів до ворожнечі, ненависті, пропаганди.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Зазначається, що перевірку Нацрада призначила на підставі моніторингу ефіру телеканалу за 4 січня 2021 року. Цього дня мовник із 21.00 наживо транслював передачу "Епіцентр української політики" за участі гостя – заслуженого журналіста України В'ячеслава Піховшека. Повтор передачі відбувся 05.01.2021 (початок о 07.21).

Висловлювання Піховшека про необхідність захисту російськомовного населення країни, а також ту частину населення країни, яка вважає себе приналежною до української нації і є носієм державної мови, мають ознаки порушення ліцензіатом вимог, - пояснюється в повідомленні.

Читайте також

Регулятор заявляє, що у висловлюваннях Піховшека, зокрема, ознаки безпосередніх та опосередкованих закликів до ненависті й нетерпимості, розпалення міжнаціональної ворожнечі, зокрема через заклики до створення у неправовий спосіб соціальних та громадських організацій за ознаками агресивного протиставлення ("убеждать наших идеологических врагов, это уже не противники, а враги") "російськомовного суспільства" всім іншим соціальним і мовним групам, які проживають в Україні.

У Нацраді зазначили, що передача "Епіцентр української політики" належить до категорії "інформаційно-аналітичних" передач, що передбачає підвищену увагу телерадіоорганізації до дотримання вимог і стандартів (об’єктивності, збалансованості та ін.), оскільки саме на таку інформацію розраховує аудиторія телеканалу.

Нагадаємо, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 8 жовтня призначила позапланову перевірку телеканалу "Наш" (ТОВ "Наш 365") через ознаки пропаганди війни та органів держави-агресора.

1