Телеканалу "НАШ" призначили перевірку через ознаки пропаганди війни та держави-агресора

Телеканал може створити загрозу національним інтересам і національній безпеці України в інформаційній сфері
Телеканалу "НАШ" призначили перевірку через ознаки пропаганди війни та держави-агресора
Фото: vesti.ua
8 Жовтня 2020, 20:51
читать на русском

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 8 жовтня призначила позапланову перевірку телеканалу "Наш" (ТОВ "Наш 365") через ознаки пропаганди війни та органів держави-агресора

Про це повідомляє пресслужба Національної ради телебачення і радіомовлення.

8 жовтня регулятор призначив позапланову виїзну перевірку ТОВ "НАШ 365" (логотип "НАШ"), м. Київ, через неналежне оприлюднення статистичних даних інтерактивного опитування, яке може створити загрози національним інтересам і національній безпеці України, - йдеться у повідомленні.

Моніторингом Національної ради 25 вересня в ефірі цього супутникового телеканалу у проміжку часу із 07.00 до 21.00 було організоване інтерактивне голосування з пропозицією українським глядачам відповісти на запитання, чи "Володимир Путін заслуговує на Нобелівську премію миру?". Відповіді "так" чи "ні" глядачі мали надавати за різними номерами телефонів. Оприлюднення остаточних результатів не супроводжувалося статистичними даними щодо кількості додзвонювачів. Таким чином, отримані результати без уточнення повідомлення про особливості опитування методики можуть ввести в оману глядачів телеканалу "НАШ", українську громадськість щодо значної підтримки населенням України політики російського Президента В. Путіна.

Водночас проведення такого опитування і публічне поширення його результатів у телеефірі ТОВ "НАШ 365" створює позитивний образ очільника держави-агресора, - зазначають у пресслужбі.

Читайте також

Збройні сили Російської Федерації із 2014 року чинять дії, що підривають та порушують територіальну цілісність України, її суверенітет і незалежність, стали причиною загибелі близько 15 тисяч громадян України. Поширення у ЗМІ України інформації, яка популяризує органи держави – агресора в особі Президента Російської Федерації В. Путіна, може створити загрози національним інтересам і національній безпеці України в інформаційній сфері, - додає пресслужба.

Відповідальний секретар Національної ради Юрій Зіневич наголосив, що це питання викликало великий суспільний резонанс, зважаючи на зафіксовані ознаки порушень, Національна рада перевірить діяльність телеканалу "НАШ" у контексті дотримання ним вимог абзаців четвертого і дев’ятого частини другої статті 6 і пунктів а) та в) частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення".

Члени Нацради одноголосно підтримали проведення позапланової перевірки каналу "Наш".

Читайте також

Нагадаємо, що французький телеканал ARTE показав окупований Крим як частину території Російської Федерації. У програмі ведуча пояснює, що Крим було анексовано Росією у 2014 році, відзначаючи, що це був "російськомовний регіон України". При цьому Крим на оприлюднених телеканалом картах з’являється тричі у різних варіантах, але у жодній презентації не показана, приналежність півострова Україні.

1