Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука

Українці у соцмережах сприйняли рішення РНБО про санкції на телеканали, які підконтрольні Віктору Медведчуку, з гумором та стриманим оптимізмом
Ексклюзив
Тепер з екранів брехатиме лише Зеленський: у соцмережах обговорюють санкції на канали Медведчука
Закрили канали Медведчука (Фото: Дмитрий Коваленко, Фейсбук)
3 Лютого 2021, 17:20
читать на русском

Учора ближче до опівночі, через санкції, накладені РНБО на канали нардепа Тараса Козака, які підконтрольні Віктору Медведчуку і фінансувалися з Росії, припинили своє мовлення з телеекранів ZIK, NewsOne та 112 канал. Усі вони відомі своєю прокремлівською позицією. Новина тут же облетіла соцмережі, бо ж не щодня президент Зеленський відкрито протистоїть куму російського президента Путіна.

Простий люд тут же підняв по п`ятдесят за президента, а більш обізнані в політиці почали розбиратися у "схемі", шукати причини та давати поради главі держави щодо подальших його кроків в інформаційній війні з Росією та війні за електорат безпосередньо з Медведчуком (досьє Віктора Медведчука).

Утім, аби вам, шановні читачі, було легше уявляти всі запропоновані у соцмережах сценарії і прогнози розвитку подій, а також атмосферу, у яких вони будуються, рекомендуємо "для фону" включити наступне відео.

Отже, чи не вперше за час своєї каденції Зеленський укупі з Богом отримав чимало подяк і схвальних відгуків.


Читайте також

Вранці повітря над країною було чисте і свіже, без чергових фейків і маніпуляцій люди активніше збиралися до роботи, бо ж мали, що сьогодні обговорити.

Трохи пізніше прокинувся і сам Медведчук і включив телевізора. Його емоції були прості і зрозумілі.

Утім поки що будь-яких активних дій від Медведчука ми не побачили, очевидно він ще думає, як краще виходити із ситуації і зберігає мовчання.

Прокинулися також і прихильники проросійських телеканалів. Зрозуміли, що з екранів не брешуть ні Рабінович, ні Кива, ні Королевська (досьє Наталії Королевської). І зрозуміли, що зосталися без інформаційного наркотику.

Також в українців з`явилося кілька ідей, хто мотивував Зеленського ухвалити рішення про заборону каналів. Одні кажуть, що це "старші товариші" - Порошенко (досьє Петра Порошенка) і Байден.

Інші припустили, що тут не обійшлося без жінки, яка творить дива у соцмережах - прессекретарки президента Юлії Мендель (досьє Юлії Мендель). Саме вона сьогодні коментувала рішення президента про закриття каналів.

А дехто взагалі вважає, що до закриття каналів причетний новоспечений глава Черкаської ОДА Скічко (досьє Олександра Скічка) - взяв і жартома підмахнув указ.

Примітно, що і перші, і другі, й треті вважають, що це лише початок нового політичного трилера в Україні, який має показати чи має Зеленський ті самі міцні... нерви, ну і характер теж.



"Сильно, але не факт, що розумно" - загальна оцінка дій президента. У соцмережах вважають, що своєю багатоходовкою Зеленський бив одразу по своїх трьох конкурентах - власне "ОПЗЖ" і Медведчуку, Порошенку, "який міг би це зробити раніше" і Разумкову (досьє Дмитра Разумкова), про президентські амбіції якого вже давно ходять чутки (як відомо, Разумков був одним із двох членів РНБО, які не голосували за санкції на телеканали). В будь-якому випадку, події вчорашнього вечора - це лише зав`язка нового політичного і соціального конфлікту.

Про підводні камені, на які може наштовхнутися Зеленський, у соцмережі написав нардеп від "Євросолідарності" Олексій Гончаренко (досьє Олексія Гончаренка). Він зауважив, що однією рукою Зеленський закриває канали, а іншою - закуповує електроенергію з Росії і цілком може статися так, що за кілька місяців Медведчук повернеться на канали із в рази більшою аудиторією та виграними судами, за рішеннями яких на користь Козака доведеться виплачувати компенсації.

Читайте також

Сам Медведчук поки що жодних заяв щодо блокування каналів не робив, натомість його "праві і ліві руки" та журналісти заблокованих каналів масово скаржаться на заборону свободи слова і кінець демократії, забуваючи про те, як при перепродажі каналів звільняли всіх неугодних та закривали програми.

А що ж "ОПЗЖ" і соратники Медведчука? Сьогодні вони влаштували у Раді справжнє шоу, тим самим поповнивши лави коміків у парламенті. Рабінович назвав Зеленського фашистом, грозив людьми на вулицях та імпічментом, а під кінець навіть завів "Вставай страна огромная", чим добряче потішив соцмережі.

Нардепи з інших фракцій вже відреагували на палкі заяви Рабіновича, запропонувавши пришвидшити розгляд законопроєкту про кримінальну відповідальність за сепаратні переговори з Росією.

Пізніше соцмережі також нагадали Зеленському (досьє Володимира Зеленського) про канал "1+1", у якому також є частка Медведчука і вірять, що йому "не слабо" обкласти санкціями і його.

Крім "1+1" Зеленському порадили взятися ще й за проросійського пропагандиста і сепаратиста, блогера Анатолія Шарія, на якого СБУ відкрила справу за посягання на територіальну цілісність України.

Наостанок українці зробили висновок, що хай там як, а конкурентів Зеленський таки усунув - локшину на вуха українцям тепер вішатиме тільки чинний гарант.

Тому, останнє що порадили президенту у соцмережах - просто припинити мовлення, бо краще тиша, ніж порожні слова.

1