Порошенко пояснив, чому сам не заборонив проросійські канали Медведчука

Він та його команда підтримує рішення РНБО
Порошенко пояснив, чому сам не заборонив проросійські канали Медведчука
Фото: фейсбук Петра Порошенко
3 Лютого 2021, 11:59
читать на русском

П’ятий президент Петро Порошенко заявив, що канали Медведчука стали знаряддям російської інформаційної війни проти України, і обмежувальні заходи щодо каналів він хотів здійснити ще у 2018 році.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Канали групи Медведчука стали відвертим знаряддям російської інформаційної війни проти України. І у цій війні Україна має право і повинна захищатися, використовуючи для цього всі наявні інструменти, - підкресли він.

У жовтні 2018 року його команда ініціювала і ухвалила постанову про обмежувальні заходи щодо проросійських українських телеканалів,  проте не реалізували у зв’язку з початком передвиборчої кампанії.

Читайте також

Порошенко заявив, що "при розв'язанні складних політичних проблем дотримувався норм права", яке забороняє санкції проти українських фізичних та юридичних осіб, крім як за причетність до фінансування тероризму.

Він та його команда підтримує рішення РНБО, проте у нього є питання, чому санкції не стосується каналу "Наш" і чому президент Володимир Зеленський 2 роки тягнув із рішенням?

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

1