ЄС підтримав санкції РНБО проти телеканалів Медведчука

Наразі позиція Євросоюзу ще неофіційна
ЄС підтримав санкції РНБО проти телеканалів Медведчука
Прапори України та ЄС (фото: facebook.com/UkraineEUMission)
3 Лютого 2021, 14:18
читать на русском

У Європейському Союзі неофіційно схвалили запровадженні санкції проти телеканалів Віктора Медведчука - "112 Україна", ZIK та NewsOne.

Про це заявив голова представництва України при ЄС Микола Точицький на засіданні комісії з питань координації виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС 3 лютого, пише "Європейська правда".

Вже сьогодні, починаючи від самого ранку, і з вчорашнього вечора, надзвичайно схвально поставилися у Єврокомісії й Службі зовнішніх дій до вчорашнього рішення Ради національної безпеки по наших санкціях, - зазначив Точицький.

Голова представництва України при ЄС наголосив, що наразі реакція неофіційна. Втім, Точицький вважає, що в ході візиту прем’єр-міністра до Брюсселя буде офіційна реакція.

Він наголосив, що важливо правильно все це позиціювати.

Нагадаємо, другого лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони про застосування санкцій проти народного депутата Тараса Козака та проти низки телеканалів Віктора Медведчука.

Читайте також

Народний депутат Тарас Козак назвав незаконними запроваджені проти нього та його телеканалів санкції президента Володимира Зеленського.

Також стало відомо, що під санкції потрапили літаки Медведчука та Козака, якими політики літали до Росії.

Спецслужби України під час розслідування встановили, що підставою для санкцій проти нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака стали схеми з постачанням вугілля з окупованих територій, що сприяють фінансуванню тероризму.

Зеленський пояснив своє рішення щодо санкцій намаганням зупинити пропаганду, "фінансовану країною-агресором, яка підриває Україну на її шляху до ЄС та євроатлантичної інтеграції".

Депутат від партії Медведчука Вадим Рабинович заявив, що у зв'язку з закриттям телеканалів ОПЗЖ ініціює процедуру імпічменту президента Зеленського.